Over Ons

Wie zijn we

Peter Claerhout en Renée Andries zijn beide opgegroeid in de West-Vlaamse “boerenstiel”. Voor beide is het boerenleven en het handelen in varkens, koeien en schapen iets wat op verschillende generaties is overgebracht. De passie voor het vak is dan een logisch gevolg.
Deze passie kwam tot een droom en die droom leidde met de enorme zin om te ondernemen tot realiteit. Bergerie Renée was geboren en klaar om naam te maken met hun verse, lokale en eerlijke producten.
Renée Andries werkte sinds jaar en dag mee in de stallen en volgde nauw alles op. Vanaf de leeftijd van 15 jaar, ging ze onmiddellijk gaan werken in de horeca – zowel in de zaal als in de keuken – om nog meer over de voeding bij te leren. Hier merkte ze meteen haar passie voor mooie producten op, waardoor ze enkele jaren nadien haar diploma “restauranthouder” behaalde. De zin: “Als je bij Renée thuis komt, word je van begin tot einde culinair verwend”, is iets wat ze al vaak mocht horen.
Peter Claerhout werkt al meer dan 15 jaar in een varkenshouderij. Toen hij als jonge knaap zag hoe zijn grootvader ambachtelijke zaken maakte door het verwerken van levende dieren tot eindproduct, werd hij gebeten door het beestje en wist hij dat dit iets was wat hij later zeker wou doen. Hij liep een opleiding “beenhouwerij’ om de kunst van het vak onder de knie te hebben.
Renée en Peter bundelden hun kennis en passie tot een mooi concept, waarbij ze het zeer belangrijk vinden om terug te gaan naar de ambachtelijkheid en eerlijkheid van streekproducten en deze te verwerken in heerlijke gerechten.